Μαραθόπιτα με ούζο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
Marathopita me ouzo

Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ.σ αλάτι
  • όσο σηκώσει (περίπου 2 φλ. τσαγιού) νερό
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • λίγο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 250 γραμμ. βαρελίσια φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. σουσάμι
 

Διαδικασία

Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το ούζο και τα αβγά. Ανακατεύουμε τον χυλό. Πρέπει να είναι πιο αραιός από το μίγμα του κέικ. Προσθέτουμε πιπέρι, τον μάραθο και τη μισή θρυμματισμένη φέτα.

Βουτυρώνουμε μεγάλο, ρηχό ταψί. Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,5 εκατοστό. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Εδώ κι εκεί ακουμπάμε κομματάκια βούτυρο.

Ψήνουμε στους 180οC, στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για 45΄, να ροδίσει καλά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βούτυρο Βούτυρο (γάλακτος) Μάραθος Νερό Πιπέρι (Μαύρο) Σουσάμι Φέτα

Σχετικές Συνταγές