Κορκοτό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Korkoto

Υλικά

  • 1 lt. φρέσκο κατσικίσιο γάλα
  • ¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 αβγά
  • 2 φλ. τσαγιού τρίμματα φέτα
  • 1 φλ. τσαγιού τραχανάς
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος για το ταψί
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι

Διαδικασία

Σε μπολ βάζουμε τ’ αβγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν. Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα, το αλεύρι και τον τραχανά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε ρηχό μεγάλο ταψί για πίτα. Αδειάζουμε τον πηχτό χυλό σε λεπτή στρώση 1 με 1, 5 εκ. ύψος. Από πάνω σκορπάμε μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 18O C για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο πιο λεπτό γίνει το κορκοτό τόσο πιο τραγανό και νόστιμο είναι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βούτυρο Βούτυρο (γάλακτος) Γάλα Γάλα (Κατσικίσιο) Ελαιόλαδο Πιπέρι (Μαύρο) Τραχανάς Φέτα

Σχετικές Συνταγές