Ιταλική πίτσα ναπολιτάνα με λαχανικά και καπνιστό τυρί και λάδι τρούφας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
Italiki pitsa napolitana me lachanika kai kapnisto tyri kai ladi troufas

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. μαγιά μπύρας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
  • 10 φέτες καπνιστό μετσοβόνε
  • 5-6 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε φέτες
  • 4 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 σπαράγγια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, μόνο την κορυφή
  • 5 λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κ γ λάδι τρούφας
  • φύλλα βασιλικού
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι 

Διαδικασία

Διαλύουμε τη μαγιά σε 4-5 κ.σ. χλιαρό νερό και την αφήνουμε να σταθεί 10’. Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε το λάδι, τη μαγιά με το νερό της και το αλάτι.  Ανακατεύουμε αρχικά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε ένα μέρος από το αλεύρι.

Ζυμώνουμε αρκετή ώρα, προσθέτοντας αλεύρι και δύο -τρεις κουταλιές χλιαρό νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, και την αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 2 ώρες, σε μέρος ζεστό και στεγνό (πρέπει σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο). Μετά, χωρίζουμε τη ζύμη σε όσες μπάλες θέλουμε και ανοίγουμε την κάθε μία σε λεπτό φύλλο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180. Απλώνουμε στη ζύμη την ανάλογη ντομάτα σε φέτες τα λαχανικά και το τυρί. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο για 20’. Τη βγάζουμε και προσθέτουμε το λάδι τρούφας και τον φρέσκο βασιλικό και ψήνουμε 3’ ακόμα.

Σχετικές Συνταγές