Πίτσα με πεκορίνο Αμφιλοχίας, καβρουμά και αντζούγιες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
Pitsa me pekorino Amfilochias kabrouma kai antzougies

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
  • αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού νερό χλιαρό 
  • έξτρα ελαιόλαδο + αλεύρι
Για τη σάλτσα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 ντομάτες τριμμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • βασιλικό ξερό, ρίγανη ξερή
Για τη γέμιση
  • 6 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  • 150 γρ καβουρμάς κομμένος σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Διαδικασία

Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά και 2 κουταλιές νερό. Αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μλιγμα σε αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 6 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ελαστική μορφή και να μην κολλάει στο χέρι μας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι. Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, την ρίγανη και τον βασιλικό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με αρκετό ελαιόλαδο ένα ταψί και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Την ανοίγουμε ελαφρώς με τα χέρια μέχρι να καλύψει σχεδόν την επιφάνεια του ταψιού.

Προσοχή: Η πίτσα αυτή προϋποθέτει να είναι χοντρό το ζυμάρι (περίπου 5 εκατοστά), οπότε θα πρέπει και το ταψί να έχει ανάλογο μέγεθος. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη όλη τη σάλτσα. Στη συνέχεια βάζουμε τα υλικά και τελευταίο το τυρί. Ψήνουμε την πίτσα για 15-20 στου 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Σχετικές Συνταγές