Μπριάμ με μανιτάρια
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια ανάμεικτα
- 4 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 4 πατάτες
- ½ κουνουπίδι
- 1 μάτσο σέλινο
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
- 2 φρέσκες ντομάτες, σε κομματάκια
- 20 ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- Αρωματικά όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό ή φρέσκια ρίγανη
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 100 ml. λευκό κρασί
- 4κ.σ. πετιμέζι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε τα λαχανικά σε όμοια κομμάτια και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά με το ελαιόλαδο τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ και το πετιμέζι. Ψήνουμε για ακόμη 3 λεπτά και μεταφέρουμε σε γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40 λεπτά, μέχρι το μπριάμ να μελώσει.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Βασιλικός
Δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Καρότα
Κολοκυθάκια
Κουνουπίδι
Κρασί
Κρασί (λευκό)
Κρεμμύδι
Μανιτάρια
Ντομάτες
Ντοματίνια
Ντοματοπελτές
Πατάτες
Πετιμέζι
Πιπέρι (Μαύρο)
Πιπεριά (κόκκινη)
Πιπεριά (πράσινη)
Πράσα
Ρίγανη (φρέσκια)
Σέλινο
Σκόρδο