Μανιτάρια κριθαράκι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ

Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 500 γρ κριθαράκι χοντρό
- 1 μάτσο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
- 2 κ.κ. μέλι
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 1/2 φλιτζάνια νερό
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και αφήνετε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κόκκινο κρασί, νερό, ντοματοχυμό, πελτέ, μέλι και αλατοπιπερώνετε.
Μόλις πάρει μία βράση και αρχίσει να φουσκώνει το κριθαράκι τοποθετείτε το φαγητό σε πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 10'. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε το πεκορίνο.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Βασιλικός
Ελαιόλαδο
Κρασί
Κρασί (κόκκινο)
Κρεμμύδι
Κριθαράκι (χοντρό)
Μανιτάρια
Μέλι
Νερό
Ντομάτες
Ντοματοπελτές
Πεκορίνο (Αμφιλοχίας)
Πιπέρι (Μαύρο)
Σκόρδο