Μανιτάρια στιφάδο με σπανάκι και μαυρομάτικα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Manitaria stifado me spanaki kai mayromatika

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια (διάφορα πορτομπέλο, απλά, πλευρώτους ) κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια στιφάδου καθαρισμένα
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1/2 μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές ξύδι 
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1/2 κουτ καφέ μπαχάρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι μαυρομάτικα βρασμένα
  • 500 γρ σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια του στιφάδου για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το θυμάρι, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Βάζουμε τον πελτέ, το σπανάκι, τα μαυρομάτικα, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά ακόμη.

Σχετικές Συνταγές