Κουλούρια με μαστίχα, πετιμέζι και δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Koulouria me masticha petimezi kai damaskina

Υλικά

  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. πετιμέζι
  • 1 κ.κ. κανέλα
  • 1 κ.κ. ζάχαρη
  • 2 σφηνάκια μαστίχα λικέρ 
  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 2 κ. κ. σόδα
  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βράζουμε σε 1 φλιτζάνι νερό και σε χαμηλή φωτιά την κανέλα με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη και αφήνουμε το κανελόνερο στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το πετιμέζι με το λάδι. Προσθέτουμε το κανελόνερο, το τσίπουρο, τη μαστίχα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή και ομοιογενής. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα. Στρώνουμε αντιπολιτικό χαρτί σε ένα ταψί. Πλάθουμε μπαστουνάκια και σχηματίζουμε στρογγυλά κουλουράκια διαμέτρου 3 εκ. Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη.
 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ζάχαρη (άχνη) Κανέλα Λεμόνια Μαστίχα Πετιμέζι Πορτοκάλι Σόδα μαγειρική

Σχετικές Συνταγές