Αρνίσια παϊδάκια με πετιμέζι bbq σάλτσα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Arnisia paϊdakia me petimezi bbq saltsa

Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 1/2 μάτσο ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι και πιπέρι
Για την bbq σάλτσα:
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες 
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
 

Διαδικασία

Μαρινάρουμε τα παϊδάκια με όλα τα υλικά για μια μέρα στο ψυγείο και ψήνουμε στην σχάρα 4 λεπτά κάθε πλευρά.

 

Για την bbq σάλτσα:

Βάλτε το ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, αφήστε τη λίγο περισσότερο στη φωτιά.

Σχετικές Συνταγές