Φριτάτα με λαχανικά και προσούτο Ευρυτανίας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Υλικά
- 10 αβγά
- 1 κούπα γάλα
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
- 100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 200 γρ γλυκιά κεφαλογραβιέρα Μεσσηνίας τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το προσούτο στο ελαιόλαδο. Βάζουμε τη ντομάτα, το σπανάκι, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες, σοτάροντας μαζί για 2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, την κεφαλογραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και το προσούτο και σιγομαγειρεύουμε για 2 λεπτά και ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 8 λεπτά.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά
Αλάτι
Βασιλικός
Γάλα
Ελαιόλαδο
Κεφαλογραβιέρα
Κεφαλογραβιέρα (Μεσσηνίας)
Κρεμμύδι
Λιαστές ντομάτες
Ντομάτες
Πιπέρι (Μαύρο)
Πιπεριά (κόκκινη)
Προσούτο
Σπανάκι