Φριτάτα με λαχανικά και προσούτο Ευρυτανίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Frittata me lachanika kai prosouto Eyrytanias

Υλικά

  • 10 αβγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
  • 100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 200 γρ γλυκιά κεφαλογραβιέρα Μεσσηνίας τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το προσούτο στο ελαιόλαδο. Βάζουμε τη ντομάτα, το σπανάκι, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες, σοτάροντας μαζί για 2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, την κεφαλογραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και το προσούτο και σιγομαγειρεύουμε για 2 λεπτά και ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 8 λεπτά. 

Σχετικές Συνταγές