Φασόλια ελέφαντες Πρεσπών με μυρωδικά και λουκάνικο με πορτοκάλι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ

Υλικά
- 1 κιλό φασόλια -ελέφαντες Πρεσπών
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 μάτσο σέλινο
- 3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
- 4 λουκάνικα με πορτοκάλι
- 1 μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1 μάτσο φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
- 1 μάτσο μυρώνια ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο.
Βάζετε τα φασόλια με τον πελτέ και νερό στην κατσαρόλα και βράζετε χωρίς να αλατίσετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Αλατίζετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Κόβετε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο για λίγα λεπτά και τα ανακατεύετε με τα βρασμένα φασόλια.
Αδειάζετε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε μαζί τα μυρωδικά. Ψήνετε στους 200οC για 30 λεπτά.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Καρότα
Κρεμμύδι
Λουκάνικα
Λουκάνικα (με πορτοκάλι)
Μαντζουράνα
Μυρώνια
Ντοματοπελτές
Ρίγανη (φρέσκια)
Σέλινο
Σκόρδο
Φασόλια (ελέφαντες)
