Σπαγγέτι με γιαούρτι, γαρίδες και σπαράγγια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
Spaggeti me giaourti garides kai sparaggia

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι 
1 κουταλιά βούτυρο
500 γρ. γαρίδες ΝΟ 3 καθαρισμένες
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
4 κουταλιές vinsanto Σαντορίνης
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
3 σπαράγγια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 
2 κουταλιές και 3/4 κουταλάκια φρέσκος κόλιανδρος

Διαδικασία

Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά. Μόλις οι γαρίδες ροδίσουν (περίπου 2-3 λεπτά), τις βγάζουμε με ένα κουτάλι τρυπητό, αφήνοντας το υγρό στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια τα σπαράγγια και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, περίπου για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το vinsanto και τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ακόμη λεπτά.

Προσθέτουμε το ξινόγαλα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το κόλιανδρο και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό περίπου, προσέχοντας να μην σπάσει η σάλτσα

Αναμειγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε. 

Σχετικές Συνταγές