Σκιουφιχτά μακαρόνια με κουνέλι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ

Υλικά
500 σκιουφιχτά μακαρόνια
1 κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
2 δαφνόφυλλα
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1/4 φλιτζανιού ντοματοχυμό
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
γραβιέρα Κρήτης τριμμένη για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κουνέλι. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κουνέλι, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο και όλα τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Μόλις περάσουν 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 50 λεπτά περίπου. Όση ώρα μαγειρεύουμε το κρέας βράζουμε τα σκιουφιχτά μακαρόνια σε μπόλικο νερό για περίπου 6 λεπτά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Γραβιέρα
Γραβιέρα (Κρήτης)
Δεντρολίβανο (φρέσκο)
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Καρότα
Κουνέλι
Κρασί (λευκό)
Κρεμμύδι
Μακαρόνια
Μακαρόνια (σκιουφιχτά)
Ντομάτες
Πιπέρι (Μαύρο)
Σέλινο
Σκόρδο
Φυλλα δάφνης