Σκιουφιχτά μακαρόνια με κουνέλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
Skioufichta makaronia me kouneli

Υλικά

500 σκιουφιχτά μακαρόνια
1 κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
2 δαφνόφυλλα
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1/4 φλιτζανιού ντοματοχυμό
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
γραβιέρα Κρήτης τριμμένη για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κουνέλι. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο  και σοτάρουμε καλά το κουνέλι, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο και όλα τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Μόλις περάσουν 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 50 λεπτά περίπου. Όση ώρα μαγειρεύουμε το κρέας βράζουμε τα σκιουφιχτά μακαρόνια σε μπόλικο νερό για περίπου 6 λεπτά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.

Σχετικές Συνταγές