Ναξιώτικος καλόγηρος με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Naxiotikos kalogiros me moscharisio kima kai grabiera

Υλικά

  • 800 γρ μοσχαρίσιο κιμά από λάπα 
  • 400 γρ γραβιέρα Νάξου κομμένη σε κύβους
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κύβους
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 2 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

Σοτάρουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πατάτες στη μισή ποσότητα ελαιολάδου και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα, 1 ποτήρι νερό, πιπέρι, κανέλα και αλάτι. Σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα μέχρι να γίνει ο κιμάς. 10 λεπτά πριν από το τέλος ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και τις πατάτες. και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τους κύβους της γραβιέρας.

Σχετικές Συνταγές