Βλίτα και στύφνος με τριμμένη ντομάτα και ταραμά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Blita kai styfnos me trimmeni ntomata kai tarama

Υλικά

  • 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα μόνο τα φύλλα
  • 500 γρ στύφνο καθαρισμένο μόνο τα φύλλα
  • 1 μάτσο μυρώνια κομμένα με το χέρι μόνο φύλλα
  • 3 ντομάτες 
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
ΤΑΡΑΜΑΣ
  • 150 γρ. ταραμά λευκό
  • 2 φέτες ψωμί χωριάτικο (μουλιασμένες σε νερό)
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 200 γρ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα χόρτα για περίπου 5 λεπτά και τα απλώνουμε να κρυώσουν γρήγορα. Στο μπλέντερ χτυπάμε την ντομάτα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

 

Ταραμάς

Δουλεύουμε στο μπλέντερ πρώτα τον ταραμά μαζί με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το ψωμί, το οποίο θα στραγγίσουμε ελαφρά γιατί το λίγο νερό που θα μείνει κάνει την ταραμοσαλάτα πιο αφράτη, μαζί με το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο σταδιακά μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες

Ανακατεύουμε τα χόρτα με την τριμμένη ντομάτα και σερβίρουμε στο πιάτο με μια κουταλιά ταραμά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βλίτα Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Λεμόνια Μυρώνια Ντομάτες Σκόρδο Στύφνο Ταραμάς λευκός Ψωμί

Σχετικές Συνταγές