Ψητά παντζάρια με σύγκλινο και κατσικίσιο τυρί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Psita pantzaria me sygklino kai katsikisio tyri

Υλικά

  • 4 παντζάρια μετρίου μεγέθους
  • 2 αβοκάντο
  • 1 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 150 γρ συγγλινο Μάνης κομμένο σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τυλίγουμε τα παντζάρια ένα ένα σε αλουμινόχαρτο, αφού πρώτα τους προσθέσουμε μπόλικο αλάτι. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά.

Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Tα αποφλοιώνουμε με μαχαίρι και τα κόβουμε σε φέτες ή κύβους.

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε σε μπολ τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το κατσικίσιο τυρί και το αβοκάντο και τα ανακατεύουμε καλά.

Θερμαίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σύγκλινο, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως στο σκεύος το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τον βασιλικό. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια περιχύνουμε τα παντζάρια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβοκάντο Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Λεμόνια Παντζάρια Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Σύγκλινο Τυρί (κατσικίσιο) Χυμός (λεμόνι)

Σχετικές Συνταγές