Βυζάντι Καρπάθου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Byzanti Karpathou

Υλικά

  • 1 αρνάκι γάλακτος με το συκώτι
  • 3 λεμόνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο, 1 κουτ. σούπας κανέλα και ½ κουτ. σούπας γαρύφαλλο σκόνη
  • 6 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 6 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 3 φλιτζάνια άνηθο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Πλένουμε το αρνί, το τρίβουμε με τα λεμόνια και αλατίζουμε. Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε το συκώτι. Σοτάρουμε το συκώτι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο μισό ελαιόλαδο και βούτυρο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Bάζουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε, μέχρι να μείνει το μισό ζουμί. Βάζουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τον άνηθο. Αφήνουμε να κρυώσουν. Γεμίζουμε το αρνί και το ράβουμε. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 190°C και για 2-3 ώρες στους 150°C, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σχετικές Συνταγές