Σταμναγκάθι με μαυρομάτικα φρικασέ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Stamnagkathi me mayromatika frikase

Υλικά

  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα 
  • 1 κιλό σταμναγκάθι 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 λεμόνια το χυμό τους
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βράζουμε τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό και τα σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και τα σουρώνουμε.

 

Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν (όχι όμως να καούν). Προσθέτουμε το σταμναγκάθι και αφού μαραθούν ελαφρώς, ρίχνουμε τα βρασμένα φασόλια, και το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε.  Ανακατεύουμε  και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 4 - 5 λεπτά.

 

Τραβάμε λίγο ζουμί σε ενα μπολ και ανακατεύουμε καλα τον χυμό, το ζουμί και το αλεύρι, προσέχοντας να μην σβολιάσει το αλεύρι. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι το φαγητό να χυλώσει.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Άνηθος Ελαιόλαδο Κρεμμυδάκια φρέσκα Κρεμμύδι Λεμόνια Σταμναγκάθι Φασόλια (μαυρομάτικα)

Σχετικές Συνταγές