Ρεβίθια με νεράντζι και δενδρολίβανο στη γάστρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
Rebithia me nerantzi kai dendrolibano sti gastra

Υλικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι πιπέρι
  • φλούδα από ένα νεράντζι
  • 2 ποτήρια χυμό από νεράντζια
 

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 10 ώρες.

 

Τα βράζουμε με τη φλούδα από το νεράντζι για 60 λεπτά, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, αλλά αφαιρούμε τις φλούδες από το νεράντζι.

 

Σοτάρουμε στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο και τα ρεβίθια, για περίπου 5 λεπτά.

 

Προσθέτουμε το χυμό από το νεράντζι και τα ζουμιά από το βράσιμο, που έχουμε κρατήσει.

 

Αφού πάρουν μια βράση, τα μεταφέρουμε στην γάστρα και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 60 λεπτά ακόμη, στους 250C και ανακατεύουμε συχνά.

 

Ο χρόνος ψησίματος στα όσπρια διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και τη χώρα προέλευσης, γι’ αυτό να δοκιμάζετε συνέχεια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δεντρολίβανο (φρέσκο) Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Νεράντζι Ρεβίθια

Σχετικές Συνταγές