Κολοκυθόσουπα με σκόνη πιπερόριζας και καβουρδισμένους σπόρους

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kolokythosoypa me skoni piperorizas kai kavoyrdismenoys sporoys

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα
  • 450 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και τεμαχισμένη
  • 1 πατάτα, ξεφλουδισμένη και τεμαχισμένη
  • 500 ml ζωμό κότας
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. σκόνη πιπερόριζας
  • 1 κ.σ. σπόρους κολοκύθας
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, την κολοκύθα, την πατάτα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το ζωμό κότας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη πιπερόριζας.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα υλικά.

Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς τους σπόρους κολοκύθας και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να πάρουμε μία βελούδινη σούπα .

Μοιράζουμε σε μπολ, ρίχνουμε μία κουταλιά μίγμα γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγους καβουρδισμένους κολοκυθόσπορους και σερβίρουμε συνοδεία κρουτόν.

 

Σχετικές Συνταγές