Αλμυρά μπισκότα με γραβιέρα, κεφαλοτύρι και ελιές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 15-20 μπισκότα ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Almyra mpiskota me graviera kefalotyri kai elies

Υλικά

  • 120 γρ. βούτυρο, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. γραβιέρα
  • ½ φλ. κεφαλοτύρι
  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¾ φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία μπάλα από ζυμάρι.

Προσθέτουμε τις ελιές, το δεντρολίβανο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτά ακόμη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά, να σφίξει.

Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1/2 εκ., ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτί ψησίματος.

Με κουπ πατ κόβουμε σε στρόγγυλα μπισκότα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.

Αφαιρούμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα βάζουμε σε δοχείo, που κλείνει αεροστεγώς.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Αλεύρι Βούτυρο (ανάλατο) Γραβιέρα Δεντρολίβανο Ελιές (Καλαμών) Κεφαλοτύρι Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές