Πουτίγκα με κρουασάν, κρέμα βανίλιας και σταφίδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Poytigka me kroyasan krema vanilias kai stafides

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 5 αβγά κρόκους
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 ml γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 κρουασάν βουτύρου, φρέσκα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να διαλυθούν τα αβγά και η ζάχαρη.

Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος και τα γεμίζουμε με τις σταφίδες.

Ξανακλείνουμε τα κρουασάν ώστε οι σταφίδες να μη φαίνονται, για να μην καούν στο ψήσιμο.

Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα κρουασάν και τα περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών, μέχρι σχεδόν να τα επικαλύψει.

Περιμένουμε 10 περίπου λεπτά να σταθεί, μέχρι τα κρουασάν να απορροφήσουν την κρέμα.

Σε ένα βαθύ ταψί που να χωράει άνετα το πυρέξ βάζουμε νερό περίπου στα 2 εκ.

Τοποθετούμε μέσα το πυρέξ με προσοχή και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Με μία οδοντογλυφίδα ανοίγουμε μερικές τρυπούλες στο αλουμινόχαρτο ώστε να βγαίνει λίγο ο ατμός.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε την πουτίγκα είτε ζεστή, είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Βανίλια (εκχύλισμα) Γάλα Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κρέμα γάλακτος Κρουασάν βουτύρου Σταφίδες

Σχετικές Συνταγές