Κουνέλι στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Koyneli sto foyrno me saltsa moystardas

Υλικά

  • 1 κουνέλι, κομμένο σε κομμάτια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • 2 ½ φλ. ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • 1 κ.γ. κόκκους σιναπιού
  • ½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • φρέσκα κλωναράκια ρίγανης, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Ρίχνουμε τα κομμάτια του κουνελιού και τα σοτάρουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέτουμε το κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε 1 φλ. ζωμό κότας.

Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο ζωμό σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε το σοταρισμένο κουνέλι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και τους κόκκους σιναπιού.

Ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε, και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

Βάζουμε διάσπαρτα στη σάλτσα τα δαφνόφυλλα, το χυμό λεμονιού και καλύπτουμε με νερό.

Μαγειρεύουμε για 50-60 περίπου λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να είναι τρυφερό. 

Στο μεταξύ προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και 10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.

Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα.

Όταν κρυώσει λίγο, το βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκα κλωναράκια ρίγανης και σερβίρουμε

Σχετικές Συνταγές