Cupcake με καρότο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 cupcakes
Cupcake me karoto

Υλικά

  • 250 γρ τριμμένα καρότα
  • 180 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως (κοσκινισμένο)
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)
  • 2 αυγά
  • 150ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. μαγειρικής σόδας
  • 2 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (γαρύφαλλο, κανέλα, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το γλάσο:
  • 300 γρ. cream cheese
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τα ανάμεικτα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.

 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το λάδι μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ.

Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα όλα τα υλικά και προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα.

Παίρνουμε 12 φόρμες για cupcakes και μοιράζουμε το μίγμα.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα) και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

 

Τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μία σχάρα.

 

Για το γλάσο:

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε το cream cheese, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια.

 

Χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα ή ένα κορνέ γαρνιρίσματος για να τοποθετήσουμε το γλάσο πάνω στα κέικ.

 

Πασπαλίζουμε και γαρνίρουμε τα cupcakes με ξύσμα πορτοκαλιού ή καρότου.

Σχετικές Συνταγές