Κρακεράκια με πέστο τόνου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 τμχ. ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Krakerakia me pesto tonoy

Υλικά

  • 300 γρ. τόνο σε νερό
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. λεμόνι, χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 1 πακέτο αλμυρά κρακεράκια στρόγγυλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Σε ένα μούλτι βάζουμε τον τόνο, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το καρότο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη αλοιφή.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.

Μεταφέρουμε το πέστο τόνου σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε πιατέλα, αλείφουμε κάθε κρακεράκι με γενναία ποσότητα από το πέστο τόνου, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Καρότα Κουκουνάρι Κράκερς Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Μαγιονέζα Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Τόνος

Σχετικές Συνταγές