Πανεύκολα μπισκότα με γλάσο βανίλιας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 16-18 μπισκότα ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Paneykola mpiskota me glaso vanilias

Υλικά

Για τα μπισκότα:

  • 8 αβγά
  • 1 φλ. σπορέλαιο + επιπλέον για λάδωμα
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. γάλα

Για το γλάσο:

  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια, σκόνη
  •  ζεστό νερό

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το γάλα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα πινέλο λαδώνουμε το χαρτί.

Παίρνουμε μία κουταλιά μείγματος και τη ρίχνουμε στο ταψί, αφήνοντας 1 εκ. απόσταση ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.

Βάζουμε τη λαμαρινά με τα μπισκότα στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα λείο, άλλα όχι πολύ αραιό.

Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάμε την επιφάνειά τους στο γλάσο και τα αφήνουμε σε μια σχάρα, μέχρι το γλάσο να σταθεροποιηθεί και να σφίξει.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βανίλια Γάλα Ζάχαρη (άχνη) Νερό Σπορέλαιο

Σχετικές Συνταγές