Φασόλια γίγαντες σαλάτα με λεμονάτη βινεγκρέτ και καρύδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fasolia gigantes salata me lemonati vinegret kai karydia

Υλικά

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κόλιανδρο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου λεμόνι

Για τη σαλάτα:

  • 250 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. καρύδια, τεμαχισμένα
  • ½ φλ. σταφίδες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα βαλσάμικου λεμόνι, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σαλάτα:

Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια γίγαντες σε μπόλικο νερό.

Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε.

Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και μία πρέζα αλάτι βάζουμε τους γίγαντες να καλύπτονται πλήρως με το νερό.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.

Σουρώνουμε και βάζουμε τα όσπρια σε μία σαλατιέρα.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα καρύδια, τις σταφίδες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τέλος ρίχνουμε τη βινεγκρέτ λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κόλιανδρος Κρέμα βαλσάμικου λεμόνι Λεμόνια (ξύσμα) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο (σκόνη)

Σχετικές Συνταγές