Cheesecake με μαρμελάδα μύρτιλο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 φόρμα τάρτας 30εκ.
Cheesecake me marmelada myrtilo

Υλικά

  • 1 ½ κουτί μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ. κανέλα
Για την σαντιγί:
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125γρ. άχνη ζάχαρη
Για την κρέμα:
  • 250γρ σαντιγί (που έχουμε φτιάξει εμείς)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί cream cheese
  • 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. γάλα εβαπορέ
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα μύρτιλο

Διαδικασία

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα ανακατεύουμε  με το βούτυρο και την κανέλα. Παίρνουμε τη φόρμα τάρτας με διάμετρο 30εκ και στρώνουμε το μίγμα από τα μπισκότα πιέζοντας πολύ καλά για να καλύψει όλη την επιφάνεια.

 

Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος για να φτιάξουμε την σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το cream cheese, το γιαούρτι και το γάλα εβαπορέ. Όταν σταθεί καλά το μίγμα το απλώνουμε στην φόρμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το cheesecake στην συντήρηση για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια στρώνουμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα μύρτιλο.

 

Σχετικές Συνταγές