Μελιντζανοσαλάτα με δαμάσκηνα και αμύγδαλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Melintzanosalata me damaskina kai amygdala

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες μεγάλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 8 αποξηραμένα δαμάσκηνα λιωμένα
  • 4 κουτ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο στους 250 βαθμούς με το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αφήνουμε και μερικά κομματάκια καμένης φλούδας για να πάρει η σαλάτα μας καπνιστή γεύση. Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά με πιρούνι όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αμύγδαλα Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Δυόσμος Λεμόνια Μαϊντανός Μελιτζάνα Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές