Σκορδάτη ζυμαρόπιτα με φέτα και παρμεζάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-3 ατομικές πίτες ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Skordati zymaropita me feta kai parmezana

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 1 ½  φλ. γάλα
  • 1 ½ φλ. νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον ράντισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1/3 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 350 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. παρμεζάνα, χοντροτριμμένη
  • λίγο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαχάρι και τη μισή ποσότητα φέτας.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις σχηματιστεί ένας χυλός και ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το ανακάτεμα.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρόγγυλο ταψάκι ή 2-3 μικρότερα ταψάκια.

Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί και από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα την υπόλοιπη φέτα.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 30 -35 λεπτά, μέχρι η ζυμαρόπιτα να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Γάλα Ελαιόλαδο Μαϊντανός Μπαχάρι Νερό Παρμεζάνα Σκόρδο Φέτα

Σχετικές Συνταγές