Ανοιχτά τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι Δομοκού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 τυροπιτάκια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Anichta tyropitakia me feta kai katiki Domokoy

Υλικά

  • 120 ml γάλα, χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά, ξηρή
  • 60 ml σπορέλαιο
  • 1 αβγό + 1 ασπράδι αβγού για επάλειψη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.

Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αβγό και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κατίκι  και ανακατεύουμε.

Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη σε πάχος 1 εκ.

Με στρόγγυλο κουπ πάτ ή με τη βοήθεια ενός νεροπότηρου κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους.

Αλείφουμε τους μισούς δίσκους με το ασπράδι αβγού και βάζουμε από πάνω τους, τους υπόλοιπους δίσκους.

Με ένα μικρότερο σε διάμετρο κουπ πατ, ή με ένα καπάκι, δημιουργούμε στο κέντρο κάθε ζύμης μία μικρή κοιλότητα, ένα βαθούλωμα.

Τοποθετούμε σε κάθε βαθούλωμα μία κουταλιά από το μείγμα κατίκι-φέτα.

Μεταφέρουμε τα τυροπιτάκια στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβγό (ασπράδι) Αλάτι Αλεύρι Γάλα Γιαούρτι Ζάχαρη Μαγιά Σπορέλαιο Τυρί κατίκι Φέτα

Σχετικές Συνταγές