Σολομός με πατάτες, σπανάκι και κρέμα μαγιονέζας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Solomos me patates spanaki kai krema magionezas

Υλικά

  • 3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 350 γρ. baby σπανάκι + λίγα φύλλα επιπλέον για γαρνιτούρα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 600 γρ. φιλέτα σολομού φρέσκα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, + 1 κ.σ. επιπλέον για γαρνιτούρα
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. διάφορα πιπέρια, σε κόκκους

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και το φύλλο δάφνης και βράζουμε για 10 λεπτά.

Σουρώνουμε και αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να βγάλει όλα σχεδόν τα υγρά του.

Αλατίζουμε, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε το σπανάκι, τις πατάτες, τα κομμάτια σολομού, το κρεμμύδι, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, το μείγμα με τη μαγιονέζα, το ζωμό και τα διάφορα πιπέρια.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο, γαρνίρουμε το φαγητό με φύλλα από σπανάκι, και 1 κ.σ. φέτες κρεμμυδιού και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές