Σκορδάτο σπαγγέτι ολικής άλεσης με κοτόπουλο, πιπεριές και κάσιους

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Skordato spaggeti olikis alesis me kotopoylo piperies kai kasioys

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 φλ. κάσιους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  • 1 κύβο κότας
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 πιπεριά κόκκινες, κομμένες σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένες σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένες σε κομμάτια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ξεροψήνονται.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κάσιους, το σκόρδο, τον κύβο κότας και ανακατεύουμε για να διαλυθεί ο κύβος.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κόκκινη, την κίτρινη και την πράσινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε 1 φλ. νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βράσει το κοτόπουλο.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το βούτυρο και τη σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με το κοτόπουλο και τις πιπεριές και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.

Σχετικές Συνταγές