Εύκολο τσιζκέικ με γιαούρτι και καραμελένια μήλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Eykolo cheesecake me giaoyrti kai karamelenia mila

Υλικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο + 1 κ.σ. λιωμένο για τη βάση
  • 3 μήλα κίτρινα, κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

 

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.

Προσθέτουμε το ½ φλ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να σκουρίνει το χρώμα τους.

Με μία κουτάλα αφαιρούμε τα μήλα από το τηγάνι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει η καραμέλα.

Επιστρέφουμε στο τηγάνι τα μήλα, την κανέλα, ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και όταν γίνουν σκόνη, ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε λίγο ακόμη και αφήνουμε στην άκρη.

Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ποτήρια και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέζουμε  για να γίνει η στρώση ομοιόμορφη.

Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε σε κάθε ποτήρι 2 κ.σ. γιαούρτι, από πάνω 2 κ.σ. μήλα με σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο (ανάλατο) Γιαούρτι (στραγγιστό) Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Κρέμα γάλακτος Μήλο Μπισκότα digestive

Σχετικές Συνταγές