Πατατοσαλάτα με αγγουράκι τουρσί και σύγκλινο Μάνης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Patatosalata me aggoyraki toyrsi kai sygklino Manis

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. σύγκλινο Μάνης, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3-4 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει λίγο.

Ρίχνουμε το σύγκλινο, ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει κριτσανιστό.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, τις σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 13-15 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτομε τα αγγουράκια τουρσί και το σύγκλινο με το κρεμμύδι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγγουράκι τουρσί Αλάτι Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Μουστάρδα Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σύγκλινο

Σχετικές Συνταγές