Κοτόπουλο με λεμονάτο αρακά και πατάτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kotopoylo me lemonato araka kai patates

Υλικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο, τεμαχισμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κιλό baby πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. δυόσμο, αποξηραμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • ½ φλ. ζωμό κότας
  • 1 φλ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • λίγο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Σε φαρδιά κατσαρόλα με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα βάζουμε στο σκεύος και σοτάρουμε για 10 -12 περίπου λεπτά, γυρνώντας ανά διαστήματα από όλες τις πλευρές, να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε τις πατάτες, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο και μαγειρεύουμε για 8 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ξεροψηθούν οι πατάτες.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το κρασί, το ζωμό κότας και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον αρακά, το χυμό και ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.

Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο σκεύος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Ψήνουμε στους 180ογια 20-25 λεπτά.

Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές