Φιλέτο σκουμπρί με πικάντικη σαλάτα με πορτοκάλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fileto skoympri me pikantiki salata me portokali

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (κρατάμε 1 κ.γ. για τη σαλάτα)
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1/3 κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 8 φιλέτα σκουμπρί

Για τη σαλάτα:

  • 1 ματσάκι baby ρόκα
  • 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και φιλεταρισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 180οC.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα τσίλι, την πάπρικα, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.

Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο μπολ και στη συνέχεια τα απλώνουμε στο ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα.

Περιχύνουμε τα ψάρια με ότι ζουμάκια έχουν απομείνει στο μπολ και ψήνουμε για 13 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μία χρυσοψημένη κρούστα.

Για τη σαλάτα:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γ. πιπερίτσα τσίλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού συνοδεία σαλάτας.

 

Σχετικές Συνταγές