Σοκολατένιο κέικ μπανάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Sokolatenio keik mpanana

Υλικά

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3 μεγάλες μπανάνες, ώριμες
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 60 ml ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τo φούρνο στους 170οC.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι, ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μούλτι βάζουμε τις μπανάνες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.

Αδειάζουμε τον πολτό μπανάνας σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο.

Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ενώνουμε το μείγμα του αλευριού με το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά.

Βάζουμε τέλος και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα, που από πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο Ζάχαρη (καστανή) Ηλιέλαιο Κακάο (άγλυκο) Μπανάνα Σόδα μαγειρική Σοκολάτα (σταγόνες)

Σχετικές Συνταγές