Ζυμαρικά φιογκάκια με κοτόπουλο και κρεμώδη σάλτσα λιαστής ντομάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Zymarika fiogkakia me kotopoylo kai kremodi saltsa liastis ntomatas

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια (farfalle)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, τεμαχισμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. γάλα 
  • 1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • μερικά φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, στραγγίζουμε και αφήνουμε τα ζυμαρικά στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Αφαιρούμε τις ντομάτες από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά.

Επιστρέφουμε τις λιαστές ντομάτες στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και το νερό που κρατήσαμε από τα φιογκάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι, γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές