Μπισκότα με πουρέ κάστανου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 25 τμχ. ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Mpiskota me poyre kastanoy

Υλικά

Για τον πουρέ κάστανου:

  • 220 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

Για τα μπισκότα :

  • 250 γρ. βούτυρο, ανάλατο
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. πουρέ κάστανο

 

Διαδικασία

Για τον πουρέ κάστανου:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα κάστανα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μειωθούν αρκετά τα υγρά του μείγματος.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, μέχρι να πάρουμε έναν ωραίο πουρέ.

Αφήνουμε τον πουρέ κάστανο στην άκρη.

Για τα μπισκότα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε.

Ρίχνουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ενω χτυπάμε, ρίχνουμε σιγά-σιγά τον πουρέ κάστανου και το εκχύλισμα βανίλιας.

Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε μία ζύμη που να κολλάει λίγο.

Με δύο κουτάλια της σούπας σχηματίζουμε τα μπισκότα σε ότι μέγεθος θέλουμε.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε επάνω τα μπισκότα.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10- 12 λεπτά, μέχρι να ροδοψηθούν.

Αφαιρούμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια σχάρα.

Διατηρούμε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο (ανάλατο) Γάλα Ζάχαρη Κανέλα Κάστανα

Σχετικές Συνταγές