Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με κρεμμύδια, μήλα και μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Chirines mprizoles sto foyrno me kremmydia mila kai mpeikon

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1/3 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 50 γρ. βούτυρο, ανάλατο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 2 μήλα, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. κόλιανδο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ.πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. νερό
  • 330 ml μπύρα
  • 300 ml ζωμός κότας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • δεντρολίβανο, φρέσκο, για γαρνιτούρα
  • μαϊντανό, για γαρνιτούρα
  • φύτρες λαχανικών, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις μπριζόλες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα μήλα, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, τους κόκκους πιπεριού και τη μουστάρδα.

Ρίχνουμε ½ φλ. νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την μπύρα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ζωμό κότας και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια και τα μήλα καιτις μπριζόλες.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο, μαϊντανό και φύτρες λαχανικών και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές