Αλμυρά μάφινς με Kerrygold cheddar, σπανάκι και προσούτο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Almyra muffins me Kerrygold cheddar spanaki kai prosoyto

Υλικά

  • 6 μεγάλα αβγά
  • ½ φλ. γάλα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3/4 φλ. Kerrygold Cheddar, τριμμένο
  • 140 γρ. baby σπανάκι, ζεματισμένο και κομμένο
  • ½ φλ. ψητή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 57 γρ. προσούτο, κομμένο σε μακριές λεπτές φέτες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.

Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Προσθέτουμε το Kerrygold Cheddar, το σπανάκι και την πιπεριά.

Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θέσεις και από πάνω βάζουμε το προσούτο.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα μάφινς να δέσουν στο κέντρο.

Αφαιρούμε τα μάφινς από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.

Αφαιρούμε τα μάφινς από τις θήκες και τα σερβίρουμε ζεστά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Γάλα Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κόκκινη) Προσούτο Σπανάκι (baby) Τυρί cheddar

Σχετικές Συνταγές