Ατομικά cheesecakes με άρωμα πορτοκαλιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Atomika cheesecakes me aroma portokalioy

Υλικά

Για τη βάση:

  • 3 φλ. μπισκότα, τύπου digestive, θρυμματισμένα σε σκόνη
  • 5 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα

Για τη γέμιση:

  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
  • 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 6 κ.σ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
  • φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Για τη βάση:

Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένο μπισκότα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά, μέχρι τα θρυμματισμένα μπισκότα να είναι πλήρως επικαλυμμένα.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 στρόγγυλα ατομικά τσέρκια και πιέζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα.

Βάζουμε τις μπισκοτένιες βάσεις στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατευτούμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης στις μπισκοτένιες βάσεις και στρώνουμε τη γέμιση με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Επιστρέφουμε τα cheesecakes στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Βγάζουμε τα γλυκά από το ψυγείο και ρίχνουμε από 1 κ.σ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε κάθε φόρμα.

Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές