Σαλάτα με ψητά μανιτάρια, αρωματικά βότανα και βινεγκρέτ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Salata me psita manitaria aromatika votana kai vinegret

Υλικά

Για τη βινεγκρέτ:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 5-6 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Για τη σαλάτα:

  • 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σκόνη
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Για τη βινεγκρέτ:

Bάζουμε στον κάδο του μούλτι το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, τις ελιές, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη βινεγκρέτ στην άκρη.

Για τη σαλάτα:

Στη λαμαρίνα του φούρνου αραδιάζουμε τα μανιτάρια.

Ραντίζουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα μανιτάρια να κρυώσουν.

Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το μάραθο, τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές