Μωσαϊκό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 22 κομμάτια
Mosaiko

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 250 γρ βούτυρο
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ μπισκότα πτι μπερ
  • 250γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα (με το τσόφλι)
  • 1 μπολ διάφορα γλυκά του κουταλιού της αρεσκείας μας (πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα)
  • 150γρ τρούφα
  • ½  φλιτζάνι λικέρ της αρεσκείας μας ή κονιάκ
  • 2-3 κ.σ. κακάο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ κόβουμε τα μπισκότα στα 4 και τα ραντίζουμε με το κονιάκ ή το λικέρ για να πάρουν όλα υγρασία. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και στο τέλος την ποσότητα κακάο ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε να δώσουμε Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μίγμα με μία σπάτουλα και προσθέτουμε τα μπισκότα, τα αμύγδαλα και τα γλυκά του κουταλιού.

Παίρνουμε μία λαδόκολα και τυλίγουμε το μισό μίγμα σαν να είναι σαλάμι. Το ίδιο κάνουμε και με το υπόλοιπο μίγμα. Τα σφίγγουμε πάρα πολύ στις δύο άκρες τους (σαν καραμέλα) και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Τέλος, βγάζουμε και ξετυλίγουμε τα μωσαϊκά και τα πασπαλίζουμε με την τρούφα. Τα τυλίγουμε πάλι σφιχτά και τα συντηρούμε στην κατάψυξη.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αμύγδαλα Βούτυρο Γλυκά του κουταλιού Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Λικέρ Μπισκότα πτι μπερ Τρούφα

Σχετικές Συνταγές