Τραγανός τηγανητός γαύρος με μυρωδικά και θαλασσινό αλάτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Traganos tiganitos gavros me myrodika kai thalassino alati

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 2 φλ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • 1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • κλωναράκια δεντρολίβανο, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά το γαύρο και τον αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα πλατύ μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και τη σκόνη μουστάρδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει καλά.

Μόλις ζεσταθεί, αλευρώνουμε το γαύρο, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε, λίγα-λίγα τα ψάρια, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να αρχίζουν να χρυσαφίζουν.

Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα ψάρια.

Πασπαλίζουμε το γαύρο με μπόλικο χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με κλωναράκια δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Γαύρος Δεντρολίβανο (φρέσκο) Κόλιανδρος Μουστάρδα (σκόνη) Πάπρικα Πιπέρι (Μαύρο) Σπορέλαιο

Σχετικές Συνταγές