Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Gioyvarlakia kokkinista

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 350 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. ντομάτα, τριμμένη
  • 2 φλ. νερό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Βάζουμε στον κάδο του μούλτι το κρεμμύδι, το αβγό, το μαϊντανό, το καρότο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το ρύζι και το μείγμα που χτυπήσαμε στο μούλτι.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2 φλ. νερό και αφήνουμε να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια μέσα στο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετό, ώστε να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια.

Μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά.

Σχετικές Συνταγές