Μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα σπανάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Makaronada me kremodi saltsa spanaki

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σπανάκι baby
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας

 

Διαδικασία

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το σκόρδο και  σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνουμε το γάλα, το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, τα 50 γρ. γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε η σάλτσα να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα, ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές