Ομελέτα φούρνου με ντομάτα, τυριά, μορταδέλα και κρουτόν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-5 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Omeleta foyrnoy me ntomata tyria mortadela kai kroyton

Υλικά

  • 10 αβγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. μορταδέλα, κομμένη σε κύβους
  • ½ φλ. σέλινο, ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα)
  • ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα
  • 1 φλ. κρουτόν
  • 1 φλ. γάλα, φρέσκο
  • 3 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά.

Ρίχνουμε το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα, τη γραβιέρα, τη φέτα, τη μορταδέλα, το σέλινο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τα κρουτόν και το γάλα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και το κουνάμε λίγο να ισιώσει.

Αραδιάζουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε για 35-40 περίπου λεπτά, μέχρι να πήξει, να ροδοψηθούν οι ντομάτες και να λιώσει η μοτσαρέλα.

Αφαιρούμε την ομελέτα από το φούρνο και όπως είναι ζεστή πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σέλινο και μαϊντανό, που έχουμε κρατήσει, και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Γάλα Γραβιέρα (Κρήτης) Ελαιόλαδο Κρουτόν Μαϊντανός Μορταδέλα Μοτσαρέλα Ντομάτες Πάπρικα Πιπέρι (Μαύρο) Σέλινο Φέτα

Σχετικές Συνταγές