Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Fileto kotopoylo me saltsa piperioy

Υλικά

 Για το κοτόπουλο:

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Για τη σάλτσα πιπεριού:

  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 1 κ.σ. κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  • 1/3 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος

 

Διαδικασία

Για το κοτόπουλο με τη σάλτσα πιπεριού:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σκόνη τζίντζερ, τη σκόνη σκόρδου, το βαλσάμικο ξύδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε μία πάστα.

Αλείφουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου με την πάστα και αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις είναι έτοιμο, ψήνουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε από το τηγάνι τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα πιπεριού:

Στη συνέχεια, χωρίς να σκουπίσουμε το σκεύος, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.

Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρωμάτά τους .

Αφαιρούμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.

Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το κόρν φλάουρ, τη σάλτσα σόγιας και την κρέμα γάλακτος.

Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει.

Περιχύνουμε κάθε φιλέτο με 2 κ.σ. από τη σάλτσα πιπεριού και σερβίρουμε συνοδευοντάς τα με τραγανές πατάτες φούρνου με μυρωδικά.

Σχετικές Συνταγές